Zöldborsófőzelék

2008. szeptember 16., kedd

Azt tudni kell, hogy nagyon ritkán szoktam meleget vacsorázni, ami ellentmond azoknak a kutatásoknak miszerint a magyar emberek zömének fő étkezése a vacsora. Nálunk a vacsi általában hideg élelem:) Ami miatt mostanában többször kerül meleg étel a vacsoraasztalra, az az, hogy délelőtt dolgozom és délután hazaérve tör rám az alkothatnék... Ezt a főzeléket nem nagyon kellett "megalkotni", hiszen annyira egyszerű, hogy az már nagyszerű:) Feltétnek tükörtojást csináltam, amit ebben a formában alapból nem ehetnék (mivel ugye nagyon olajos és engem epekőre műtöttek, meg savasít is a tojás), dehát évente egyszer-kétszer remélem nem okoz gondot ha ilyesmit eszem.



Hozzávalók: olívaolaj, zöldborsó, petrezselyem, só, rizstej, étkezési keményítő, édesítőszer

Elkészítés: A fagyasztott zöldborsót kevés olívaolajon saját levében megpárolunk. Sózzuk, megszórjuk petrezselyemzölddel, felöntjük rizstejjel. Ha összeforrt, hideg vízben csomómentesre kevert keményítőt adunk hozzá, még egyszer összerottyantjuk, és azonnal levesszük a tűzről. Ízlés szerint édesítőszert tehetünk bele.

Szerintem nem kell bele édesítő, magában is elég édes ez a főzelék.
A tojás miatt ovovega kaja, tojás nélkül vegán.

0 megjegyzés:

Harmóniakonyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino