"A szamósza India egyik legnépszerűbb sós csemegéje. Háromszögletű tésztabatyu, amelyet fűszeres zöldségekkel (esetleg hússal) töltenek meg, majd bő olajban kisütik. A szamósza tölteléke is, tésztája is végtelenül variálható." /forrás/
Többször találkoztam már ezzel a recepttel, de a megvalósításig csak most jutottam el. Tegnap délután átbogarásztam az interneten fellelhető recepteket, de minél többet olvastam, annál inkább nem tudtam mi legyen, így végül valamennyire leegyszerűsítettem az elkészítési módot és úgy csináltam, ahogy nekem jól esett:)
Hozzávalók és elkészítés menete:
30 deka teljes kiőrlésű tönkölylisztet összegyúrtam 1 doboz natúr szójajoghurttal (mert csak ez volt itthon), 2 evőkanál olivaolajjal, pici fűszersóval és annyi vízzel, amivel olyan jó kis ruganyos lett a tészta.
Aztán zöldséget pároltam (a mennyiség szemre ment) pici vizet aláöntve serpenyőben (sajnos nem frisset, hanem fagyasztottat), megszórtam vegamix-szel és kis fűszersóval.
A tönkölyliszttel rövid idő alatt megbarátkoztam, ebben a formában pedig igencsak ízletes és egyáltalán nem éreztem a tönköly "más" ízét (vagy csak én kezdem megszokni?).
Zöldségkörettel ettem, szuper eledel szerintem:), de sajnos a Kedvest ez az étel sem győzte meg, egyet megkóstolt, aztán közölte - jó lenne ez, valamilyen hús mellé....!
2 megjegyzés:
Annyi helyen volt mostanában szamósza, hogy nekem is "muszáj" lesz megcsinálnom :o) A doboz joghurt alatt pontosan mennyit értesz?
Köszi!
szia! Joya-t szoktam venni, mert csak az kapható nálunk, 150 grammos doboz.
Én először csináltam szamószát, de nem utoljára:)
Megjegyzés küldése