Semmi különlegesség, csak így natúr. Se hagyma, se só, se különböző fűszerek. Ezt most dobozolom és viszem magammal a munkahelyemre.
Hozzávalók:
1 csésze köles
1 csésze lencse
víz ízlés szerint fűszerek, nálam 2 babérlevél
Elkészítés:
A lencsét éjszakára beáztatod. Reggel leöntöd róla a vizet és friss vizet engedsz rá, annyit amennyi ellepi, aztán felteszed főni. Beledobod a két babérlevelet és magára hagyod.
A kölest háromszoros vagy akár négyszeres vízben szintén felteszed főni, miután átmostad, leöblítetted. Néha egy kis keverés és már kész is van.
Természetesen ízlés szerint lehet gazdagítani zöldségekkel, fűszerekkel, de én most így natúr csináltam meg. A kölesből gombócokat formáltam, de ezt neked nem muszáj... :)
Egy kis info: a gabonaneműek és a hüvelyesek együttes fogyasztásával teljes értékű fehérjéhez jutunk.
1 csésze köles
1 csésze lencse
víz ízlés szerint fűszerek, nálam 2 babérlevél
Elkészítés:
A lencsét éjszakára beáztatod. Reggel leöntöd róla a vizet és friss vizet engedsz rá, annyit amennyi ellepi, aztán felteszed főni. Beledobod a két babérlevelet és magára hagyod.
A kölest háromszoros vagy akár négyszeres vízben szintén felteszed főni, miután átmostad, leöblítetted. Néha egy kis keverés és már kész is van.
Természetesen ízlés szerint lehet gazdagítani zöldségekkel, fűszerekkel, de én most így natúr csináltam meg. A kölesből gombócokat formáltam, de ezt neked nem muszáj... :)
Egy kis info: a gabonaneműek és a hüvelyesek együttes fogyasztásával teljes értékű fehérjéhez jutunk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése