Ezt a muffint most délután sütöttem holnapra, a munkahelyemre viszem a munkatársaimnak még a szülinapom alkalmából. Őszi-téli időszakban szoktam muffint sütni és nekünk ez ízlik legjobban az eddig kipróbáltak közül. (Az viszont tény, hogy kb. 3 félét próbáltam csak eddig.) Mivel nem magunknak készült, ezért ez most egy hagyományos recept, nem pedig reformos...
Hozzávalók:
20 deka liszt
2 teáskanál sütőpor
0,5 teáskanál fahéj
citrom reszelt héja
1 tojás
15 dkg natúr joghurt
0,5 dl olaj
8 deka cukor
15 deka alma
4 dkg mazsola
1-2 evőkanál méz
Elkészítés:
Az almát lereszeled és megcsepegteted citromlével. Összekevered a nedves anyagokat, aztán a száraz anyagokat és végül a nedveset a szárazzal. Mehet bele az alma is. Ha ez megvan, akkor a mazsolára csorgass mézet. A tészta felét a kiolajozott (vagy muffinpapírral bélelt) tepsibe kanalazod. Ráteszed a mézes mazsolát és befeded a maradék tésztával. 150 fokra előmelegített sütőbe tolod és 20 perc alatt aranybarnára sütöd.
20 deka liszt
2 teáskanál sütőpor
0,5 teáskanál fahéj
citrom reszelt héja
1 tojás
15 dkg natúr joghurt
0,5 dl olaj
8 deka cukor
15 deka alma
4 dkg mazsola
1-2 evőkanál méz
Elkészítés:
Az almát lereszeled és megcsepegteted citromlével. Összekevered a nedves anyagokat, aztán a száraz anyagokat és végül a nedveset a szárazzal. Mehet bele az alma is. Ha ez megvan, akkor a mazsolára csorgass mézet. A tészta felét a kiolajozott (vagy muffinpapírral bélelt) tepsibe kanalazod. Ráteszed a mézes mazsolát és befeded a maradék tésztával. 150 fokra előmelegített sütőbe tolod és 20 perc alatt aranybarnára sütöd.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése