Karácsony - már most?!

2008. október 20., hétfő

A múlt hét elején egyik bevásárlásom alkalmával szaloncukrokat véltem felfedezni a polcokon, vakargattam is egy sort a fejem, aztán gyorsan továbbálltam.
Tegnapelőtt láttam meg az első karácsonyi villódzó csilli-villi hirdetést a neten, de igyekeztem nem törődni vele, átsiklani felette.
Tegnap már a tévében is sikerült elcsípni egy karácsonyi reklámot.
Most pedig úgy látom már a blogokon is kezdenek megjelennek a karácsonyi receptek.

Kérdem én ezek után: Miért is csömörlünk meg mire beköszönt a Szenteste???

Félreértés ne essék, nem szándékozom bántani senkit a receptek miatt, csak akaratlanul felfigyeltem erre a jelenségre. Mindennek megvan a maga ideje, tiszteletben kellene tartani, meg kellene állni, lassítani és kiélvezni még ezt a gyönyörű őszt, amíg tart!

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Maximálisan egyetértek! Ki kell élvezni minden időszak gyönyörűségét, nem pedig két hónappal későbbi napról álmodozni örökké. A reklámok meg egyszerűen kiakasztanak néha, pedig alapvetően szeretem a jópofa hirdetéseket.

Névtelen írta...

Egyetértek, bár nálam a receptek kivételt képeznek. Így legalább van idő kipróbálni őket, és megtalálni a megfelelőt. Persze egy gyakorlott szakácsnak/cukrásznak ez biztos nem okoz gondot december közepén sem.

Unknown írta...

Itt már szeptember elejétől kezdve tornyosulnak a karácsonyi stollnik a polcokon. Őszintén szólva ugyan zavaró a sok reklám és karácsonyi cucc már most a boltokban, viszont én legtöbbször karácsony előtt 2-3 hónappal szoktam beszerezni az ajándékokat. Akkor még nyugodtan el lehet férni a boltokban, nincs tolongás, nem alakul stresszé a bóklászás, van idő töprengeni, hogy mi is lenne a megfelelő, van idő előkészíteni, van választék stb. Recepteknél pedig meg tudom érteni a névtelen hozzászólót, hisz karácsony este nem lenne jó a félresikerült ünnepi ételen bíbelődni ;) Igaz októberben még tényleg kicsit korai, az adventi időszak bőven elég kellene, hogy legyen rá.

Dulmina írta...

Te jó ég! Én pár éve még azt furcsállottam, hogy október 23-a után mikor kinyitott a bolt, akkor pakolták a szaloncukrot. Jól nézett ki a mécsesek meg a Halloween tökök mellett :)
A BlogCounter szerint egyébként már most sokan nézegetik a tavalyi karácsonyos írásaimat, amiket (nagyon emlékszem, és szándékos volt) csak adventkor kezdtem el felrakni (meg a bennük szereplő dolgokat megcsinálni is). Most is csak két birsalmás recept került fel, aminek ugye mégiscsak most van a szezonja, meg nem azonnal jó, hanem állnia kell.
Az ötletgyűjtés viszont nálam pl. folyamatosan megy mindenhez, nem keresem ugyan direkt a témát, de ha látok valami olyat, ami tetszik, akkor lementem, és ha eljön az idő, csak elő kell majd venni.

Névtelen írta...

Én meg pont azt szeretem, hogy már most elkezdek ötletelni, díszeket, hozzávalókat beszerezni.
Utálom amikor az utolsó pillanatban kell rohangálni mindenért.
Szeretem ezt a várakozást....na persze az őszt is :))

harmony írta...

sziasztok!

Köszönöm a reagálásokat. :) Nincs sok hozzáfűznivalóm, hiszen mindenki igaz dolgokat írt. Egyszerűen csak úgy éreztem meg kell írnom ezt a posztot, mert szemet szúrt a dolog. Nyilván jó idejében ráhangolódni az ünnepre és felkészülni, csak én még korainak érzem...
De aki már most vásárol, alkot, annak kellemes időtöltést:)

Harmóniakonyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino