Ezt a két receptet már régebben lementettem magamnak. Ugyan tegnap is zabpehelyből készült a süti, de ezen felbuzdulva gondoltam akkor itt az ideje hogy elkészítsem ezt az eléggé egyszerű, diétás menüt és el is fogyasszam ebédre, lévén szabadságon vagyok. A főzelékek eddig valahogy kimaradtak a repertoáromból, bár szeretem őket...
1 csésze zabpehely, áztatva (kb. 10 perce, aztán leszűrni)
1 fej vhagyma, apróra vágva (nálam fél fej)
1 gerezd fokhagyma, zúzva
1 cs. petrus, apróra vágva
1/2 kk. majoranna
koriander, kakukkfű ízlés szerint (nálam csak kakukkfű)
1 ek. olaj
1 ek. teljes kiörlésű liszt (ha nincs, jó a sima is)
só ízlés szerint
A megáztatott, leszűrt zabpelyhet az alapanyagokkal összekeverjük, majd vagy pogácsákat formálunk, vagy egészben olajozott tepsibe téve a sütőben megsütjük. 180 C, kb. 20 perc(Egészben szoktam sütni, olajozott tepsiben szétterítve ez az adag a 11*30 centis tepsiben 1 centi vastagon lesz, ha megsült felkockázom.)
Hozzávalók a főzelékhez:
1 kg sárgarépa(nálam csak 30 deka)
25 dkg zöldborsó(nálam 15 deka)
1-2 kis fej vöröshagyma (nálam fél fej)
3-4 evőkanál olaj (érzéssel)
Só
A jól megmosott sárgarépát egészen vékony karikákra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk a sóval. Beletesszük a répát, és állandó kevergetés mellett megfonnyasztjuk. Ekkor hozzátesszük a zöldborsót, és tovább kavargatjuk, hogy egy kicsit a zöldborsó is átsüljön az olajban. Felengedjük egy pohár vízzel, és figyeljük, hogy mikor ehető már a répa. (Amikor már nem kemény, de nem is nagyon puha.) Egy kevés teljes kiőrlésű liszttel beránthatjuk. Petrezselyemmel, kaporral vagy snidlinggel tálaljuk.
1 megjegyzés:
Szia!! Azt szeretném kérdezni, hogy ezeket a pöttyöket a háttérben, és a fodros lapot hogy lehet megcsinálni?? a választ kérlek küldd el nekem a kontrabarack@gmail.com email címre!! köszönöm!!
Megjegyzés küldése