zöldségekkel töltött cukkini

2008. augusztus 14., csütörtök

A szüleimtől kaptam pár napja cukkinit, ami a hűtőben várta hogy elkészítsem. Mivel a rántott cukkinit már unom és egyébként sem nagyon kellene lisztet ennem, ezért nekiálltam keresgélni. Kezdő konyhatündér lévén:) nem saját kreálmányoktól fog hemzsegni a blogom, de remélem egyszer eljutok oda is. Addig is több millió recept áll rendelkezésemre, csak válogatnom kell belőlük szerencsére:)

4 cukkini
1/2 piros kaliforniai paprika

1 paradicsom

1 fej lilahagyma

10 dkg rizs

1 kis csokor petrezselyem


frissen őrölt bors

szerecsendió

vegeta

20 dkg füstölt trappista sajt

A cukkiniket megmosom, hosszában kettévágom és a belsejét mindegyiknek kanállal kikaparom, ügyelve arra, hogy amennyire lehet egyben maradjon a kikapart rész is.
Ezután a kapott "csónakokat" enyhén sózom, borsozom. Egy jénai tálba kis olíva olajat öntök, erre teszem az üres csónakokat.

A rizst vegetás, borsos vízben puhára főzöm.
A kaliforniai paprikát, 2 1/2 cukkini belsejét és a hagymát egyforma kockákra vágom, egy kis olajon félpuhára pirítom (azért nem teljesen puhára, mert vár még rá fél óra a sütőben, ahol készre fő) sóval, borssal és egy kis szerecsendióval fűszerezem.
Ha kész, a tűzről levéve hozzákeverem az apróra vágott petrezselymet és lazán összeforgatom a rizzsel. Ezt a tölteléket a cukkinicsónakokba töltöm, megszórom reszelt füstölt sajttal és 200 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütöm.


***Forrás: Lila Füge blogja***

Nálam annyit módosult a recept, hogy 3 cukkinim volt, fehér rizs helyett barnarizst használtam, a paradicsomot véletlen kihagytam (ugye, ugye van itt még mit fejlődni), lilahagyma helyett vörösem volt, a szerecsendió hiányzik a fűszereim közül, így az is kimaradt.

Két variációban készült:
1. a páromnak sajttal (laktovega)
2. nekem sajt nélkül (vegán)

0 megjegyzés:

Harmóniakonyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino