Meggyleves és főtt kukorica (nyári ebéd)

2009. július 24., péntek

Bizarr párosítás, nemde?

Pedig ma ezt készítettem...

A meggylevest a Vajaspankón olvastam még korábban...

Ugyanúgy készítettem, csak nem 4 marok meggyből, hanem 30 dkg-os csomagom volt.

Meg amit még másképp csináltam:)
  • kihagytam a cukrot és a vaníliás cukrot.
  • vaníliaaromát csepegtettem bele, de csak keveset.
  • az édesítéshez pedig mézet használtam, de csak már amikor szobahőmérsékletűre hűlt a leves, akkor kevertem bele.
  • főzőtejszín helyett bio növényi rizskrémmel habartam
  • teljeskiőrlésű liszt helyett rizslisztet használtam
  • a tetejére kókuszreszelék került
A kép nem lett valami jó, mert siettem, éhes voltam...

Főtt kukorica:
A kukoricacsöveket megtisztítom, én nem használom fel a csuhéját.
Megfelelő nagyságú edénybe helyezem a csöveket, feltöltöm vízzel és fedő alatt puhára főzöm. Nagyon gyorsan megfőnek a zsenge kis kukoricacsövek..


2 megjegyzés:

Dia írta...

Szia!
A Te blogod az egyik kedvencem, úgyhogy kérlek nézz be hozzám:

http://diaboszikonyhaja.blogspot.com/2009/07/kedves-blog-vagyok.html

Science Bloggers Association írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

Harmóniakonyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino