Már érik bennem egy bejegyzés azzal kapcsolatban,hogy hova jutottam az elmúlt 1 évben, miket tapasztaltam és merre tovább... nem tudom mikorra érik be, de amint megérett, közzéteszem...
Csak azért írom ezt mert ez a tökfőzelék is egy kompromisszumos megoldás...illetve egy olyan eset amikor akaratomon kívül eszek olyasmit amit igazából szeretnék kizárni az étrendemből... Konkrétan itt a tejfölről van szó... A kompromisszum pedig a párom miatt van.. De majd később írok erről tényleg bővebben...
Hozzávalók:
1 tök
1 fej vöröshagyma
fél citrom leve
1 teáskanál pirospaprika
sok-sok kapor
2-3 ek. rizsliszt
1 pohár 12%-os tejföl
olivaolaj
fűszersó
1 csésze rizs
Elkészítés:
A tököt megmosom, meghámozom, majd félbevágom és a belsejét kiszedem, félreteszem. Aztán lereszelem az egészet, pici fűszersót szórok rá. A vöröshagymát megpucolom, felkockázom és kevés olivaolajon megpirítom. Aztán lehúzom a tűzről, rászóróm a pirospaprikát, jól elkeverem, majd erre jön a lereszelt tök, ezzel is jól átkeverem.
Visszateszem a gázra és felöntöm vízzel. Hozzálöttyintem a fél citrom kifacsart levét, átkeverem, majd hagyom párolódni, főni.... később jó sok kaprot keverek bele, illetve fűszersót is ízlés szerint.
Közben 1 csésze barnarizst kicsit megpirítok kis lángon, felöntöm dupla mennyiségű vízzel (2 csésze), felforralom, fűszersózom és kis lángon fedő alatt puhára főzöm. Újabban nem bio barnarizst veszek, mert sajnos anyagi lehetőségeim nem engedik, úgyhogy ez a fajta kicsit tovább fő, mintegy 25-30 percig...
Amikor megpuhult a tök, a tejfölben elkevert rizsliszttel behabarom. Rottyan egyet és kész is van.
Tálaláskor a rizst összekeverem a tökfőzelékkel.
Harmóniakonyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése