...a karalábé átlényegülése!
karalábé... már a neve is olyan fura. olyan nemszeretem vagy csak levesbeneszem zöldségünk ez... én is eddig talán csak levesbe főztem, illetve egyszer finomfőzelékbe, nem nagyon foglalkoztatott ez a zöldség, valahogy sosem került az utamba. Most viszont hoztam "otthonról" egyet, apukám csomagolt nekem. Nem nagyon vágytam most meleg zöldséglevesre, így átböngésztem pár gasztroblogot, főleg a vega blogokat, hogy vajon ki mit készített már ebből a zöldségből. Találtam is sok-sok tetsző receptet, de aztán google, a barátom segítségével véletlen leltem rá erre a számomra gyöngyszem receptre... Annyira ízlett hogy ezentúl karalábén fogok élni! :D Na jó, ezt talán mégsem... :)
Hozzávalók:
2 karalábé
0,5 dl olivaolaj
2 evőkanál kukoricaliszt
2 dl bio rizstejszín
1 db tojás
só
őrölt szerecsendió (mindenféle fűszerem van, de ez pont hiányzik, de már felkerült a bevásárlólistámra)
2 ek. parmezán sajt
Elkészítés:
A karalábékat meghámoztam, majd karikára vágtam és forró vízbe tettem, amiben aztán puhára főztem őket. Az olajból és a lisztből rántást készítettem, hozzáadtam 1 dl-t a karalábé főzővízéből és hozzáöntöttem a rizstejszínt is. Pár percig kevergetve lassú tűzön krémmé főztem az egyveleget.
Közben a karalábét tálba tettem, előmelegítettem a sütőt 190 fokra hőlégkeveréssel, majd amikor a krém elkészült leöntöttem vele a karalábészeleteket... A tetejét megszórtam 2 evőkanál reszelt parmezán sajttal és betoltam az egészet a sütőbe.
Ez lett belőle:
És ha már így szerepelt a recept, akkor valóban csirkemájat készítettem hozzá:
Egy vöröshagymát kevés olajon lepirítottam, rádobtam 60 dkg csirkemájat és közepes tűzön megsütöttem. A vége felé rányomtam 1 gerezd fokhagymát is az íze kedvéért...
Megkóstoltam a májat, de megmondom őszintén, nem esett jól, így alig csipegettem belőle...
A karalábé sokkal jobban csúszott!
Harmóniakonyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino
5 megjegyzés:
Mi mostanában csak nyersen esszük, de most kedvet kaptam a Te verziódhoz. Tojás nélkül ;o) Köszi!
Persze, a tojás simán elhagyható. Ha megcsinálod írd meg hogy ízlett...
Megcsináltam és nagyon fincsi volt! Köszi a receptet! ( Hamarosan feldobom a blogra is ... ha egyszer lesz egy szabad percem, huhhh! )
Örülök hogy ízlett. :)
a mennyiséggel nem volt gond? nem olyan nagy adag ez... én szívesen adnék a szabad perceimből, sajnos nekem túl sok van...
Én 3 darabból készítettem, így vajas kenyér mellé, köretként teljesen elegendő volt! :o)
A szabad perceket szívesen fogadnám! ;o)
Megjegyzés küldése