Fú, ez valami csodás, próbáljátok ki!!!
Ráadásul semmi olyan nincs benne amit ne ehetnék...kivéve a méz meg a sütőpor :P de csitt...majd kompenzálok 7közben a zöldségekkel ;)
Ráadásul semmi olyan nincs benne amit ne ehetnék...kivéve a méz meg a sütőpor :P de csitt...majd kompenzálok 7közben a zöldségekkel ;)
"Hozzávalók:
0,5 csésze rizsliszt
2 ek. szójaliszt (nálam ez most is hajdina volt)
0,5 tk. sütőpor
2 ek. hidegen sajtolt napraforgóolaj (de megteszi az oliva is, mint nálam)
1 tojás
2 ek. méz
0,5 tk. mandula kivonat (helyett nálam őrölt mandula került bele)
1 tk. vanília kivonat (ezt elhagytam)
Elkészítés:
Keverjük el az olajt, mézet és az ízesítőket. Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport majd öntsük a két keveréket össze. Gyúrjuk össze a kezünkkel, és formáljunk pici, kb 3cm-es, golyókat. A golyókat lapítsuk össze egy kicsit a két tenyerünk között, és helyezzük őket egy olajozott tepsibe vagy sütőlapra, majd a sütőben 8-10 percig süssük, vagy addig, amire a kekszek széle el már szép barna, de nem égett."
Forrás: http://www.tutitippek.hu/blog/mandula-keksz.php
Nagyon szeretem ezt az oldalt, sok hasznos dolog van rajta.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése