Hozzávalók:
5-6 evőkanál kölespehely
3 szem datolya
karobpor
víz
Elkészítés:
A kölespelyhet vízben főzzük, addig amíg meg nem duzzad, be nem szívja a vizet. A víz mennyisége természetesen tetszés szerint szabályozható, pépesebbre vagy sűrűbbre is lehet főzni.
Összevágtam 3 szem datolyát és a végén hozzákevertem, még ezzel is rotyogott úgy 1 percet. Találáskor karobport kevertem hozzá.
Ez egy egészséges édesség. A datolyáról már a Bibliában is esik szó. Nem elhanyagolható, hogy tartalmaz B-vitamint, kalciumot, magnéziumot, foszfort, rezet, káliumot, cinket illetve vasat is. Vértisztító hatása is van. Sok rost található benne. Szóval megéri fogyasztani. Viszont magas a cukortartalma, úgyhogy azért mértékkel együk ezt is.
A kölespelyhet vízben főzzük, addig amíg meg nem duzzad, be nem szívja a vizet. A víz mennyisége természetesen tetszés szerint szabályozható, pépesebbre vagy sűrűbbre is lehet főzni.
Összevágtam 3 szem datolyát és a végén hozzákevertem, még ezzel is rotyogott úgy 1 percet. Találáskor karobport kevertem hozzá.
Ez egy egészséges édesség. A datolyáról már a Bibliában is esik szó. Nem elhanyagolható, hogy tartalmaz B-vitamint, kalciumot, magnéziumot, foszfort, rezet, káliumot, cinket illetve vasat is. Vértisztító hatása is van. Sok rost található benne. Szóval megéri fogyasztani. Viszont magas a cukortartalma, úgyhogy azért mértékkel együk ezt is.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése