Isteni répakrémleves

2009. február 3., kedd

Ez volt a karácsonyi menü [hol van már a tavalyi hó?! :P] első fogása, de mivel annyira finom volt, tegnap újra megfőztem.



Hozzávalók:
50 dkg sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
1,5 liter víz
2 zöldségleveskocka (alnatura bio)
1 narancs leve (1 dl)
1 teáskanál kakukkfű
fűszersó
olivaolaj

Elkészítés:
A répát megpucolom és felkarikázom. A vöröshagymát felkockázom. Felteszem a vizet melegedni, közben olivaolajon 10 percig pirítgatom a répát. A vízben feloldom a zöldségleveskockákat, majd ráöntöm a répára. Beleteszem a felkockázott vöröshagymát, a kifacsart narancslevet és felforralom a levest. Forrás után beleszórom a kakukkfüvet, ízlés szerint sózom, majd fedő alatt kb. 20 perc alatt puhára főzöm a répát. A levest kihűtöm, majd turmixgépben összeturmixolom.

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Egy kicsit kénytelen voltam változtatni rajta, mert nem volt itthon zöldségalaplé és -kocka sem, így simán krumplit kockáztam bele és nem turmixoltam teljesen szét, mert a "sima" levest nálunk nem eszik meg a gyerekek csak a darabosat. Szóval, így is fincsi volt.
Gyomordiétás recepteket keresek és ez az. Nagyon köszi: Kamoca

harmony írta...

szia
Örülök hogy ízlett. Igazából ennek az ízét a leveskocka adja igazán meg, érdemes beszerezni pl. DM-ből...

Névtelen írta...

Leveskocka helyett ajánlom a vegetát, ugyanazt az ízt adja mégis egyszerűbb :) most csinálom a levest, remélem fini lesz! Üdv.:egy anyuci

harmony írta...

a vegetában natrium-glutamát van, ezért nem használom.
jó étvágyat a leveshez! :)

Tomeczek írta...

A narancslé mint hozzávaló először nagyon meglepett, de elkészítettem, és mennyei lett a leves. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

harmony írta...

köszi Tomeczek! szerintem is isteni finom ez a leves, azóta is az egyik kedvencem! :)

Névtelen írta...

Nàlunk a Bio leveskocka Sem nyerō, kiérezni azért, hogy mü, de szoktam fözni hùs v zöldségalaplét, Azzal szoktuk felönteni, és a finom fött hùst szereti a kölykök feltétnek.

Névtelen írta...

Én Vegetával csináltam, de sajnos kissé elsóztam. Hogy mentsem a menthetőt, felhígítottam vízzel, és nyers paradicsomokat turmixoltam bele. Sajttal megszórva, pirítóssal tálaltam. Sikere volt :)

harmony írta...

kedves névtelen! örülök hogy feltaláltad magad és sikered volt vele! :)

Harmóniakonyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino