Igaz vagy hamis? A gabona káros lenne?

2009. február 7., szombat

http://www.vibrantegeszseg.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=230133


Melyik oldalon van az igazság?

6 megjegyzés:

írta...

Ez most engem is meglepett...Eddig úgy tudtam, hogy a nagy mennyiségben fogyasztott gyümölcs, ráadásul magára egyáltalán nem használ a gyomornak...

Lilla írta...

baromság. már az eleje kamu, hogy az emberi faj 99%át a gabonák nélkül élte le. a homo sapiens sapiens 100 ezer éves. gabonát 8 ezer éve termelünk és fogyasztunk, ez nem 1%. és az egész savasító lúgosító étrendes mánia egy baromság. minimális biológiatudással belátható.
hogy kövessem az eszmefutattást: vissza a nyers mammuthúshoz, mert eleink azt ették.

Salsa Orsi írta...

szerintem is egyszerűen hülyeség. Én már régen tanultam ilyesmit az egyetemen, de vannak dietetikus ismerőseim, továbbküldöm nekik, szerintem 10 mp alatt minden egyes pontot megcáfolnak!...méghogy a rostok- korpa- haszontalanok...számtalan klinikai vizsgálat éppen az ellentétét bizonyítja, például a vastagbélrák megelőzése szempontjából, kontrollcsoportokkal alátámasztva. Mutasson már ez a doktor akárki egyetlen vizsgálatot, ami alátámasztja a kis tételeit...SMIRGLIHATÁS????Az általa említett betegségek közül- pl a coeliákia vagy lisztérzékenység- semmi köze a smirglihatáshoz.Ez pl az egyik gabonafehérjére való ALLERGIA, mégpedig a glutén gliadin komponensére. Csak egy kicsit utának kéne olvasni, nem dobálózni a laikusok számára ismeretlen, de "jól" hangzó betegségnevekkel...
Kicsit elragadtatam magam, de az ilyen hülyeségek mindig nagyon felhúznak!

harmony írta...

sziasztok! köszönöm a kommenteket! sajnos ma már minden ételtípusnál vannak pro és kontrák...és az ember nem tudja kinek higyjen...

további véleményeket is szívesen veszek és várok!

Bridge írta...

Van néhány dolog, ami kapásból tévedés.
1. Már a Biblia elején is az van, hogy a maghozó füveket, és a fák gyümölcseit adta Isten táplálékul az embernek.
2. A fitin savas dolog jogos, csakhogy hő hatására lebomlik, ezért kell minimum 15 percig hőkezelni a gabonákat, ezért nem szabad a zabpelyhet sem csak úgy megenni. Vagy pirítani kell, vagy főzni. Van Tóth Gábornak egy előadása a szójáról, beszél a gabonákról is az előadás második felében. Szerintem azt hallgasd meg.
A 6. pontban ellene mond a 2-es pontnak, úgy érzem. Persze mikor még zsenge, az más, de pillanatok alatt megkeményednek a fejek, ez nem kivitelezhető. Kivéve ha csíráztatod, de az is más. Azt nem főzzük :)
7. Gyümölcs - zöldség keverése!?

Plusz, nem minden gabona féle savasít. Hajdina, amarant, köles pl. nem.

Ráadásul nem azzal van baj, hogy gabonát fogyasztasz, hanem a mennyiséggel. Ha túlsúlyban van a szénhidrátfogyasztás, persze, hogy nem jó.

harmony írta...

Brigi!
1. hát igen, csakhogy ugye a Bibliában sem mindenki hisz
2. meghallgattam az előadásokat, nagyon jók.
egyébként valahol érzek benne igazságot, ha abból indulunk ki mit ehetett az ősember. zabpelyhet pl. biztos nem. hanem amit talált: zöldség, gyümölcs, magok, bogyók, hús. szerintem egyenlőre kevesen étkeznek gabonamentesen, így a tapasztalatok sem nagyok. viszont a vegáknál már ugye megdönthetetlen bizonyítékok vannak hogy "egészségesebbek" mint a vegyesen táplálkozók. (azért tettem idézőjelbe mert lehet valaki vegyes étkezésen is tökéletesen egészséges).
az utolsó mondatoddal is maximálisan egyetérték. mértékkel, mint mindent!

Harmóniakonyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino