Reggeli kudarc-gofri

2009. február 4., szerda

Nah már megint...
Többek között az elmúlt időszakban ezért is nem posztoltam túl sokat: nem sikerülnek a receptek!
Sajnos volt olyan (több is) amit szakácskönyvből csináltam és nem lehetett elkészíteni és volt olyan amit gasztroblogról... Hogy őszinte legyek ilyenkor mindig fennakadok azon hogy hogyan lehet olyan szakácskönyvet kiadni amiben elkészíthetetlen recept van, illetve hogy egyes netes oldalakra miért raknak olyan receptet ami nem is működik....?! De az is lehet hogy én vagyok béna...nem tudom....
És persze elszomorodok amikor látom a drága! alapanyagokat a kukámban végezni :(
Így volt ez a maival is, hajdinás gofrit szerettem volna készíteni, mert lassan lejár a hajdinalisztem szavatossága és mivel a múltkor a hajdinapalacsintám (erről majd később írok) olyan nagyon jól sikerült, felbuzdultam, hogy ma reggelire ez pont megfelelő lesz!

Ami a problémám volt, hogy gyakorlatilag beleragadt a sütőbe és szépen elvált a teteje az aljától, úgy kellett kikapargatni... Próbáltam palacsintasütőben kisütni a tésztát, de ott sem igazán akart összejönni. Nem tudom mi lehetett a probléma, de ha valaki esetleg megpróbálkozik vele, akkor mindenképp írja meg nekem hogyan lehet ebből a tésztából ehető gofrit varázsolni! A cukrot kihagytam, az vajon számítana???

Íme a recept:

Hozzávalók:
15 dkg hajdinaliszt
1,5 evőkanál rizsliszt
1 teáskanál borkő sütőpor
1,5 evőkanál napraforgó olaj
3 evőkanál nádcukor
2,5 dl víz

Elkészítés: A lisztet és az egyéb hozzávalókat összekeverjük és a sűrű tésztát csomómentesre dolgozzuk. A gofri sütőt kikenjük olajon és adagonként megsütjük a gofrit. Lekvárral tálaljuk!

forrás: http://www.dietinfo.hu/article.php?article_id=689

4 megjegyzés:

Dulmina írta...

Szerintem nem a cukron múlik, de hajdinalisztből nekem se jött össze a palacsinta, mikor próbáltam, mert menthetetlenül mállott széjjel, így aztán lehetetlen volt megfordítani (mérgemben összekevertem, és morzsaként végezte - zakuszkával finom volt). Úgy maradt egyben, ha fele hajdinalisztet és fele zabpehelylisztet használtam (igaz, így is elég vastagok lettek). Azt tippelem, hogy így talán a gofri is menthető lenne (zabpehelylisztből tuti működik, úgy rendszeresen csinálok).

harmony írta...

A palacsinta az sikerült, de én tojást is tettem a tésztába, lehethogy azért működött nekem.
A zabpelyhes gofri is sikerült, csak most szerettem volna elkerülni a glutént... De alkalomadtán lehet kipróbálom a tipped, bár a kísérletezőkedvem fogyóban :S

Renata Kalman írta...

Szia!
A hajdinaliszt tényleg nehézkes, bár már ezer éve készítettem belőle. A rizsliszt dettó nem köt.
Nekem is vannak ilyen balul elsült időszakaim.

harmony írta...

szia Renata! ebből is tanul az ember. ez most nem működött, de legalább próbálkoztam.

Harmóniakonyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino