Itt ígértem, hogy írok a hajdinapalacsintáról. Mivel a lisztemnek lejárt pár napja a szavatossága, ezért sürgősen fel kellett használnom a maradékot, így a múlt heti palacsintát megismételtem.
Igaz, nem ugyanúgy, mert hát semmi sem lehet túl egyszerű...............................
Igaz, nem ugyanúgy, mert hát semmi sem lehet túl egyszerű...............................
Az alaprecept:
1 csésze hajdinaliszt
3 csésze víz
1 tojás
1 löttyintés olaj
só
(1 óra pihentetés után sütés)
Első próbálkozásom alkalmával az első pár palacsinta a szemetesben végezte, de még 1 tojás hozzáadásával orvosoltam a helyzetet és így végül helyes kis palikat lehetett sütni belőle. Bár bevallom, nem volt az sem egyszerű, mert figyelni kellett arra, hogy legyen-e alatta olaj vagy sem /nélküle jobban sült/, illetve hogy kevés tészta kerüljön a palacsintasütő közepébe.
A mai palacsintám csak annyiban volt más, hogy rizsliszt került még a tésztába, fogalmam sincs mennyi mert szemre szórtam, amíg megfelelő állagúnak nem találtam a keveréket.
Sütni így sem volt könnyebb, de megküzdöttem vele, úgyhogy HŐS vagyok! :)
Párolt mexikói zöldségkeveréket töltöttem beléjük és úgy ettem...
A hajdinapalacsinta finom, bár nem a megszokott ízvilág, de kimondottan isteni például párolt répával.
A mai palacsintám csak annyiban volt más, hogy rizsliszt került még a tésztába, fogalmam sincs mennyi mert szemre szórtam, amíg megfelelő állagúnak nem találtam a keveréket.
Sütni így sem volt könnyebb, de megküzdöttem vele, úgyhogy HŐS vagyok! :)
Párolt mexikói zöldségkeveréket töltöttem beléjük és úgy ettem...
A hajdinapalacsinta finom, bár nem a megszokott ízvilág, de kimondottan isteni például párolt répával.
1 megjegyzés:
Megjegyzés küldése