Tanulom a főzeléktudományt...
Mert főzeléket készíteni sok mindenből lehet, mégis oly kevés mindenből szoktunk...
Így van vagy nem így van? :)
Vettem még valamelyik nap egy brokkolit, hogy majd megpárolom aztán megeszem natúr, de nem annyira csábított, így tologattam ide-oda a hűtőben... Viszont ennek eredményeképpen elkezdett "izzadni a csomagolás alatt :D, úgyhogy ideje volt felhasználni...
Ez kerekedett belőle:
Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
2 nagyobb szem burgonya (kb. 30 dkg)
tengeri só
őrölt szerecsendió
őrölt fehér bors
1 dl bio rizstejszín
Elkészítés:
A brokkolit megmosom, rózsákra szedem. A burgonyát megpucolom, kis kockákra vágom. Egy edénybe teszem mindkettő zöldséget és felengedem annyi vizzel ami ellepi. Sózom, majd fedő alatt puhára főzöm. Amikor kész kimerem a zöldséget, hagyom kicsit hűlni. Amikor langyosra hűlt, turmixgépbe teszem (ezt kétrészletben csináltam) és kevés főzőlével elturmixolom...
Az állaga a főzővízzel szabályozható.
Aztán átöntöm egy edénybe (nem abba amiben főtt, mert abban nekem bőven maradt főzőlé), fűszerem és hozzáöntöm az 1 dl rizstejszínt, jól összeforralom. Készen van.
Ha azt írom nagyon finom, elhiszitek? :)
Harmóniakonyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino
4 megjegyzés:
Remek az ötlet!! Még jövök a többiért is!
És nagyon szép az is, ahogy tálalva van. :))
Imádom a brokkolit, minden formában, még nyersen is. Főzeléket még nem főztem, viszont hasonló recept szerint levest elég gyakran. Isteni finom!!!
Kedves Yasmine! Köszi:) nyugodtan gyere, örülök neked:)
Benzsi, igen, nekem is a leves adta az ötletet...fini-fini... :)
Krumplival még nem készítettem, de miért ne... ideje kipróbálni :)
Megjegyzés küldése