Gluténmentes waffel

2009. április 22., szerda

Már régóta birtoklom a Legyen Néktek Eledelül kiadványokat, de még nem igazán használtam őket, pedig írtó jók a receptek.
Viszont most elhatároztam hogy sűrűbben fogom forgatni őket.
Mostanában, ill. az elmúlt hetekben nem volt kedvem reformkodni, a kezdeti lelkesedés teljesen lelohadt. Most heti étrendtervvel igyekszem motiválni magam, ami a mai naptól kezdődik... Vasárnap kb. 2 órámba telt mire 1 heti étrendet összeállítottam úgy, hogy megfelelő legyen nekem. Aztán már borult is a dolog, ugyanis a hétfőre készített rizibizimből még mindig van. (na igen, az arányokat és az étvágyszintet nem mindig sikerül összehangolni).
De azért úgy érzem, hogy nem fog ártani nekem az előre eltervezett menüsor..így van mihez tartani magam.

Visszakanyarodva a receptesfüzethez..kicsit unom már a gyümölcsreggelit, bár nagyon jó, felfrissít, de néha kell a változatosság. Mostanában leszoktam a télen oly sokat fogyasztott kásákról, amióta tavasz van, nem is kívánom őket. A szerda és a csütörtök az a két nap amikor később megyek munkába (ha nem sietek az írással még el is kések :D mert rögtön indulnom kell), így most volt időm pepecselni ezzel a gofrival.
A tésztát még este összedobtam, mostanra csak a sütögetés maradt.

Lássuk akkor a receptet:

Hozzávalók:

2 dl rizsliszt (nálam barnarizsliszt)

3 és fél dl kölespehely vagy főtt köles (nálam Alnatura bio kölespehely)

1 és fél dl kókuszreszelék

háromnegyed dl őrölt szezámmag

6 dl víz


Elkészítés:

Turmixoljuk össze a hozzávalókat, pihentessük a tésztát egy éjszakán át. Másnap süssük ki az előmelegített waffelsütőben.


...és így nézett ki a gofritorony:

A recept forrása: Nagy Zsuzsa: Legyen Néktek Eledelül - Reggeli gyümölcsös gabonaételek

Megjegyzés:
Oda kell figyelni a sütésre, mert rövid ideig sütve nyers marad (nyilván), túl hosszú ideig sütve meg túl ropogós lesz... Olyan 5-7 perc körüli időt szaunáztak benn a sütőben. 11 darab gofrim lett. Ízre? Ez más jellegű mint Limara receptje.
Más az állaga is és más az íze is. Én most magában ettem, mert minden kifogyott itthon, még a gyümölcs is, pedig az sose szokott. De nem is gyümölccsel tudtam volna elképzelni, inkább valamilyen pudinggal. Azért így se volt rossz. Szerintem remekül variálható recept, tuti fogok vele kísérletezni...

2 megjegyzés:

Kata írta...

Nekem ez nagyon szimpi ( és a füzet is megvan, most hogy mondod :P ), a baj csak az, hogy nincs ilyen sütőm :o( Na, de majd, ha egyszer lesz! ;o)

harmony írta...

szia Kata! pedig nem nagy befektetés, és ha szeretitek a gofrit akkor meg főleg nem. én Lidl-ben vettem az enyémet 1-2ezer forintért.

Harmóniakonyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino