Hamis almás-körtés pite

2009. június 1., hétfő

Annyira hamis, hogy ennél hamisabb nem is lehetne... de igazából teljesen pótolta ízvilágra az eredetit, legalábbis nekem...
Az elmúlt napokban több turmixot is készítettem és mindig sajnálkozva dobtam ki a gyümölcscentrifugán visszamaradt maradékot, azaz a gyümölcsrostot, húsát.... nem igazán volt ötletem mire használjam fel.... aztán tegnap már nem volt szívem kidobni az alma és körte pépet, ezért hirtelen ötlettől vezérelve született meg ez a hamis almás...


Hozzávalók:
2 alma és 2 körte gyümölcscentrifugán átengedett gyümölcshúsa
15 dkg zabpehely
víz
mazsola ízlés szerint
2 teáskanál bio karobpor

Elkészítés:
A zabpehelyből a vízzel sűrű zabkását főztem, majd hagytam kihűlni...
Aztán két részre osztottam és az egyik felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe egyengettem.
Erre a rétegre simítottam az alma és körte pépet, amihez mazsolát kevertem.
Végül következett rá a zabpehely másik fele, amibe előzőleg 2 teáskanál bio karobport kevertem.

Utolsó lépésként a massza ment a 150 fokra előmelegített sütőbe. 20 percet sütöttem, hagytam kihűlni, így lehetett szeletelni.

Bár nagyon egyszerű, de egyben nekem nagyon ízlett is.

3 megjegyzés:

Bridge írta...

Még szerencse, hogy nem dobtad ki. :)

harmony írta...

jaja, kár lett volna érte...

Bridge írta...

Majd tessen hozzám benézni! :)

Harmóniakonyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino