Tofurántotta

2008. december 4., csütörtök

Gyors vacsorát kerestem és ez pattant ki a fejemből... A recept az Oltalom Alapítvány Húspótlók, fasírtok című kötetéből való, ezekről itt írtam... Ez az első amit megcsináltam ezekből, bár ötletet már korábban is merítettem belőle.

Hozzávalók (4 személyre):
1 nagy fej vöröshagyma felaprítva
2 db zöldpaprika, felaprítva
1-2 teáskanál kurkuma
1-2 teáskanál jódozott tengeri só (nálam helyette fűszersó)
1 evőkanál vegamix
30 dkg natur vagy füstölt tofu, felkockázva (nálam natur)

Elkészítés (saját szavaimmal):
A hagymát és a zöldpaprikt apró kockákra vágtam és olajon megpároltam. Megfűszereztem, kis vizet öntöttem rá, majd rátettem a felkockázott tofut. Villával szétnyomkodtam a tofut és picit pirítottam. Mindez kb. 10 percet vett igénybe.



Megjegyzés:
Az eredeti recept 4 főre szól, én magamnak feleztem az adagot, szóval 2 embernyi mennyiséget tüntettem el. :S
A tetejére őrölt pirospaprikát javasol és mellé teljeskiőrlésű kenyeret, én a paprikát elhagytam és szimplán paradicsommal ettem. Megmondom őszintén féltem hogy milyen íze lesz, de ez tényleg olyan mint a tojásrántotta:)) illetve mégsem olyan, mert bevallom, nekem ez sokkal jobban ízlett!

2 megjegyzés:

Kata írta...

Korábban én is csináltam már ilyet, kicsit másként, s tényleg fincsi! :o)

harmony írta...

Nekem jobban ízlett, mint az eredeti:)

Harmóniakonyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino