Fokhagymás cukkini sárgarépával és kölessel

2008. november 20., csütörtökEz egy vicc ez a kaja:)

Volt egy kis "maradék" köles a zacskó aljában, kb. 1/3 csésze. Ezt belezuttyintottam két csészényi mennyiséget kitevő vízbe, hozzázuttyintottam még egy kis vegamixet is, csak az ízéért :)
Amíg ez elvolt magában, addig egy kisebb cukkinit felvágtam nagyobb csíkokra, csak úgy érzéssel, valamint lereszeltem egy répát. Aztán a cukkinit egy kevés olívaolajra dobtam, 5-10 percig hagytam magában, aztán egy jó dundi fej fokhagymát is hozzápréseltem.
Így is kapott még 5 percet a tűzhelyen, de ekkor már jobban oda kell figyelni rá, mert a fokhagyma hamar megpirul (rosszabb esetben odaég). Közben elkészült a köles is és már csak a tálalás maradt hátra.

Ps: lassan kezdi feszegetni a határaimat ez a kék tányér, de csak ez az egy készletünk van. :D

1 megjegyzés:

gasztro.miner írta...

Elnézést, hogy itt zavarlak, de nem találtam más jellegű elérhetőségedet.
Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen.
Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni bejegyzésedet, akkor a blogodra fog eljutni. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.
Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, írj az info[kukac]miner[pont]hu ímél-címre.

Miner.hu

Harmóniakonyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino