Katáng (cikória) kávé

2010. május 20., csütörtök


Ha még jár erre valaki!

Tudnátok segíteni abban hogy ezt a fajta kávét hogyan kell elkészíteni?

Semmit sem találtam róla... :(

update: köszönöm az eddigi segítségeket.

Végre neten is felleltem ezt az infot, álljon itt hátha másnak is hasznos.

"Elkészítési javaslat: 1 liter hideg vízbe tegyünk 3 evőkanál cikória kávét. 3-4 percig forralva főzzük fel és 5 perces állás után szűrjük le. Fogyasztható tejjel, vagy babkávé hozzáadásával is."

forrás: Receptindex

13 megjegyzés:

sercli írta...

ha nincs ráírva hogy instant, akkor főzd úgy, mint a rendes kávét. kicsit használj többet belőle mint a rendesből.

sercli írta...

na de megkérdeztem egy cikória kávén nevelkedettet:
vízbe tedd a cikória kávét. aztán forrald fel és pár perc után szűrd le.

Kata írta...

Igen, igen, főzni, szűrni, a férjem is így csinálja ( igaz, nem ezt a márkát, de az is cikória )

harmony írta...

köszönöm. akkor vízbe teszem, forralom, picit hagyom és szűröm és a levét iszom meg?
jól értem. ha vki tud még vmit róla segítsen mert a neten semmi nincs.

Kata írta...

Mit szeretnél még tudni róla? :o) ennyi a teendő pontosan!

harmony írta...

szeretném tudni hogy mennyi ideig forraljam, főzzem stb.? meg még ha van valami info róla akkor az jól jönne. :)

KatAnyaka írta...

Nagyjából 5 percig kell főzni, aztán hagyni még 3 - 4 percig állni és utána szűrni.

harmony írta...

Köszönöm szépen.

pap írta...

A cikoriat kb fel orat aztatni kel hideg vizben, majd felforralni. Nagy habja lesz, amit az edeny felemelesevel es az edeny aoldalanak megutogetesevel le kell "lohasztani", az egeszet addig erdemes fozni, amig nem kepez mar habot a tetejen. Ez nagyjabol 5 perc, vagy egy kicsit lehet tobb is.
Van aki ugy szereti, hogy nem szuri le, hanem ahogyan leulepedett, akkor leonti a tetejerol a kavet, az alja, ha finoman ontjuk a labosban marad.

Anna írta...

Nem tudom neked mennyire számít ha valamiben nyomokban található glutén... Nekem sajnos az is gond!

Multi cikoria kft közleménye: Gluténmentes termékünk a cikória és katáng kávé.
Sajnos termékeink ugyanazon berendezésen készülnek, így nyomokban található árpa és rozs.

Tisztelettel: Hardiné Éva
erről az oldalról:
http://www.coeliac.hu/tiki-index.php?page=Glut%C3%A9nmentes%20italok,%20sz%C3%B6rp%C3%B6k%20%C3%A9s%20k%C3%A1v%C3%A9k&structure=GM%20%C3%A9lelmiszerek%20list%C3%A1i

harmony írta...

köszönöm szépen Anna...

piros írta...

Szia azt szeretném meg tudni hogy fogyásra jó e és szervi és női problémákra alkalmas e Cikória köszi Piros.

Istvánné írta...

inkább kérdésem lenne! a cikória kávét és a maláta kávét milyen arányban célszerű összekeverni ? (arra emlékszem, hogy két karika cikóriát és egy evőkanál malátát használt a család, ha igaz)
köszönettel rázsó

Harmóniakonyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino