Olaszos zöldbab (2 főre)
Hozzávalók:
0,5 kg zöldbab (friss vagy fagyasztott)
2 gerezd fokhagyma
hámozott paradicsomkonzerv vagy friss paradicsom
bazsalikom
2 teáskanál pirított szezámmag
kevés olivaolaj
kis víz
Elkészítés:
A zöldbabot kevés olívaolajon átforgattam, átmelegítettem, mert fagyasztottat használtam, aztán kis vízzel felengedve, lefedve puhára pároltam...
Kiolajoztam egy kisméretű tepsit, beleszedtem a zöldbabot, majd a felbontott konzervparadicsomból pakoltam rá ízlés szerint. Lehet friss paradicsomszeletekkel is befedni a zöldbabot.
2 gerezd fokhagymát nyomtam rá, 2 teáskanál bazsalikommal fűszereztem, majd az előzőleg megpirított szezámmaggal megszórtam.
Alufóliával lefedve 200 fokos sütőben 15 perc alatt átsütöttem...
Burgonyapüré
Hozzávalók:
burgonya (nálam 65 dkg)
szójajoghurt (ízlés szerint - nálam 2-3 teáskanál)
fűszersó
Elkészítés:
A burgonyát meghámoztam, kicsire daraboltam, majd annyi vízzel felengedtem, amennyi ellepte.
Fedő alatt puhára főztem. Villával összenyomkodtam, kikevertem a szójajoghurttal és a fűszersóval ízesítettem.
0,5 kg zöldbab (friss vagy fagyasztott)
2 gerezd fokhagyma
hámozott paradicsomkonzerv vagy friss paradicsom
bazsalikom
2 teáskanál pirított szezámmag
kevés olivaolaj
kis víz
Elkészítés:
A zöldbabot kevés olívaolajon átforgattam, átmelegítettem, mert fagyasztottat használtam, aztán kis vízzel felengedve, lefedve puhára pároltam...
Kiolajoztam egy kisméretű tepsit, beleszedtem a zöldbabot, majd a felbontott konzervparadicsomból pakoltam rá ízlés szerint. Lehet friss paradicsomszeletekkel is befedni a zöldbabot.
2 gerezd fokhagymát nyomtam rá, 2 teáskanál bazsalikommal fűszereztem, majd az előzőleg megpirított szezámmaggal megszórtam.
Alufóliával lefedve 200 fokos sütőben 15 perc alatt átsütöttem...
Burgonyapüré
Hozzávalók:
burgonya (nálam 65 dkg)
szójajoghurt (ízlés szerint - nálam 2-3 teáskanál)
fűszersó
Elkészítés:
A burgonyát meghámoztam, kicsire daraboltam, majd annyi vízzel felengedtem, amennyi ellepte.
Fedő alatt puhára főztem. Villával összenyomkodtam, kikevertem a szójajoghurttal és a fűszersóval ízesítettem.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése