A káposztás palacsinta ötletét Császárné Benke Mária: Ami rajtunk múlik... hogy fájdalom nélkül éljünk szeretetben egymással, egymás mellett című könyvéből vettem...
Hozzávalók a káposztához:
1 fej káposzta
pici olivaolaj
Hozzávalók a palacsintához:
20 dkg barnarizsliszt (nekem épp csak 15 dkg volt, így még 5 dkg kukoricaliszttel pótoltam a hiányzó részt)
3 tojás
3 dl kálciumos szójatej (+még egy kicsi löttyintés)
3 dl víz (+ még érzéssel egy kevés sütés közben)
1 ek. étkezési keményítő
0,5 deci olivaolaj
Elkészítés:
A tésztát kikeverjük, majd fél órán át állni hagyjuk, időnként felkeverjük. Közben lereszeljük a káposztát és pici olivaolajon elkezdjük lassú tűzön pirítani... Ha megpirult, megpuhult félretesszük... Aztán kisütjük a palacsintákat kellő türelemmel, szépen, nyugodtan... :D
A kisült palacsintákat betöltjük a káposztával, felcsavarjuk és tálaljuk...
2 megjegyzés:
Nézgelődtem Nálad, és úgy látom, gluténmentes konyhát vezetsz.
Én is, mert két nagyobb gyermek lisztérzékeny.
Palacsintát hajdinalisztből sütök mostanában, nem törik, nagyon jó vele dolgozni!
Szép napot!
Szilvi! Igyekszem, de nem teljesen gluténmentes a konyhám egyenlőre...
Hajdinalisztből is sütöttem már palacsintát és finom. arra nem emlékszek már hogy mennyire volt jó sütni...
Neked is szép napot!
Megjegyzés küldése