Fokhagymás cukkini sárgarépával és kölessel

2008. november 20., csütörtök



Ez egy vicc ez a kaja:)

Volt egy kis "maradék" köles a zacskó aljában, kb. 1/3 csésze. Ezt belezuttyintottam két csészényi mennyiséget kitevő vízbe, hozzázuttyintottam még egy kis vegamixet is, csak az ízéért :)
Amíg ez elvolt magában, addig egy kisebb cukkinit felvágtam nagyobb csíkokra, csak úgy érzéssel, valamint lereszeltem egy répát. Aztán a cukkinit egy kevés olívaolajra dobtam, 5-10 percig hagytam magában, aztán egy jó dundi fej fokhagymát is hozzápréseltem.
Így is kapott még 5 percet a tűzhelyen, de ekkor már jobban oda kell figyelni rá, mert a fokhagyma hamar megpirul (rosszabb esetben odaég). Közben elkészült a köles is és már csak a tálalás maradt hátra.

Ps: lassan kezdi feszegetni a határaimat ez a kék tányér, de csak ez az egy készletünk van. :D

Tejbegríz reformosan

2008. november 13., csütörtök

Maradok az egyszerű recepteknél...



Hozzávalók:
1 csésze teljes kiőrlésű tönkölybúzadara - nálam ilyen
4 csésze szójatej - ezt használtam
ízlés szerint méz a tetejére csurgatva

Elkészítés:
A kimért szójatejet kevergetve felforraltam, majd lassan beleöntöttem a darát. Pikk-pakk meg is puhult. Tányérba szedtem és a tetejére egy kevés mézet csurgattam.

Nyamiii :P

étrendtervezés és egy kis káosz

2008. november 7., péntek

Még mindig keresem az utam, ennek érdekében elég sokat olvasok, kutakodok a témában, gyűjtöm a recepteket, persze már amennyire időm engedi. Aztán most úgy döntöttem, hogy muszáj lesz egy heti étrendet előre összeállítanom, hátha így kordában tudom tartani magam :P
Ami lényegesen nagy problémát és fejtörést okoz ebben az egész átállásban az az idő kérdése. Hogyan oldjam meg az étkezést úgy, hogyha reggel 7-kor elmegyek otthonról és csak este 6 után érek haza? Az esti étkezést eddig mindig 6 előttre időzítettem, hogy elteljen legalább 3 óra az evés és a lefekvés között. Oké, most egy kicsit csúszik, semmi probléma. Viszont ha még 6-kor állok neki kaját készíteni, akkor sokat fog csúszni és ezt nem szeretném. Ezen törpölök most, hogy mi legyen. És közben nekiálltam az étrendírásnak, ami nem is olyan egyszerű mint elsőre gondoltam.
Meg kinéztem pár vega könyvet, amik segíthetnének az elindulásban, de egyenlőre nem csak a világban van gazdasági válság, hanem nálam is. Emellé még a gyüjtött recepteket sem ártana valamilyen formába rendezni, mert jelenleg a nappali közepén hevernek a kinyomtatott papírlapok.
Szóval van egy kisebb káosz és sajnos én nem vagyok zseni, hogy átlássak rajta.

Amint összekaptam magam és rendet teremtettem a lakásban és a fejemben is, jelentkezem!

Gofri

2008. november 5., szerda

Két hete sikerült végre szert tennem egy gofrisütőre, amit már elég rég szerettem volna. Másnap este egyből sütöttem is benne "hagyományos" gofrit, mintegy próbaképpen. De már akkor alig vártam, hogy mikor próbálhatom ki egy egészségesebb gofri recepttel, főleg, hogy a kedvencekbe már ezer éve várakoznak a receptek, mert időközben egy csomót lementettem.

A nagy nap ma reggel jött el, ezt a bejegyzést már jóllakottan írom...




Én ezeket kevertem össze:

2 csésze víz
2 csésze zabpehely
¼ tk tengeri só
5 ek kukoricaliszt
2 ek kókuszreszelék
½ ek mandula
1 mokkáskanál karobpor

Elkészítés:

Turmixgépbe öntöttem és összeturmixoltam a hozzávalókat, majd a meleg gofrisütőbe öntve kisütöttem a gofrikat. Közben mindig picit pótoltam a vizet, de nem feltétlen szükséges.


Ps: Elfelejtettem megszámolni hogy mennyi lesz ebből a mennyiségből, de olyan 8-10, bár ugye én pótoltam a vizet és nem is terült el teljesen a sütőben a tészta, kicsit kisebbek lettek a gofrik.

Erdei gyümölcsmixet vettem elő a fagyasztóból és pici vizen felolvasztottam. Ezzel ettem a gofrikat., teljesen elégedetten. Szerintem fogok még kísérletezni más receptekkel, hiszen úgy látom a variációk száma itt is végtelen.

A recept eredetije a receptgyár- on található.

Harmóniakonyha Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino